תשבץ שלד מתוך "קובץ שלדים מס' 4", עמוד 28, בהוצאת ענבר. התשבץ בנוי כרשת של משבצות עם חללים ריקים המסודרים בצורה ייחודית בצבע אפור, שיש למלא במילים מתוך רשימת מילים המצורפת בתחתית העמוד. ההסבר מציין את אופן השימוש ברשימה למילוי התשבץ לפי ההנחיות.תשבץ שלד הוא תשבץ חסר הגדרות, שנתונות לידו כל המילים, שאמורות להיות משובצות בתוכו והפותר צריך לשבץ אותן במקומות הנכונים, כשהוא מתאים את המילים למקומן על פי אורכן ועל פי הצטלבותן.

תשבץ שלד, בדומה לתפזורות השונות, לא מצריך ידע מוקדם, רק כשרים קומבינטוריים וידע בסיסי בחשבון (כדי לספור את האותיות מהן מורכבות המילים). גם ידיעת השפה ואפילו הכרת האותיות אינה נדרשת, רק היכולת להבחין ביניהן. במקום האותיות אפשר להישתמש בסימנים מוסכמים אחרים והתוצאה לא תשתנה, לכן יש תשבצי שלד שנועדו להכיל מספרים (ארוכים למדי), הניתנים במקום המילים.

תשבץ להרכבה, לבן במרכז, מתוך חוברת מגוון 78, עמוד 56. הלוח מציג רשת ריקה עם סימוני כוכבים במיקומים מסוימים. לצד התשבץ מופיע הסבר על אופן פתרון התשבץ, כולל הנחיות למילוי המילים לפי אורך ולפי סדר האלף-בית. בתחתית הדף מופיע רשימה של מילים מסווגות לפי מספר האותיות שבהן, החל מ-2 ועד 5 אותיות.תשבץ להרכבה
תשבץ להרכבה הוא תשבץ, שבמקום לתת לפותרים שאלות/רמזים למילים המבוקשות, ניתנות בו המילים עצמן, אך לא בסדר המבוקש. הפותר נדרש, כמו בתשבץ שלד רגיל, לשבץ את המילים תוך התחשבות באורכן ובהצטלבותן עם המילים האחרות. לעתים, כדי להכביד על הפותרים, מוגשת המסגרת ללא הנקודות השחורות/הקווים המפרידים, כולם או מקצתם. בהנחיות הפתרון נוקבים במספר הנקודות השחורות/הקווים המפרידים החסרים.

קיים גם שעטנז של תשבץ להרכבה עם תשבץ רגיל, תשבץ בו ניתנות המילים להרכבתו, אך ללא הנקודות השחורות/הקווים המפרידים ולצידן מוסיפים רק את ההגדרות של המילים שצריך להציב במאוזן או רק את ההגדרות של המילים שצריך להציב במאונך.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

5 × one =

דילוג לתוכן