פיתרון נתון של תשבץ משמש כנקודת התחלה בחידות שונות.

תשבץ מפוצל – בתשבץ מפוצל מחלקים את פיתרון התשבץ למתחמים המכילים כמות זהה של משבצות ובעלי צורה זהה ומגישים אותם במעורבב, כשעל הפותר מוטל לסדר את המתחמים בחזרה לפיתרון המקורי. כדי לסייע לפותר במלאכתו, מציגים לו את הגדרות התשבץ, אך רק את הגדרות המאוזן או רק את הגדרות המאונך וההגדרות גם ניתנות ללא המספור שלהן. תשבץ מפוצל מוגש בהוצאת ענבר בשעשועונים מהסוגים: מגוון, חגיגה, תשבצים בלבד וחגיגה כפולה.

אמרה חבויה – בסוג זה של חידה מציגים לפותרים הפוטנציאליים תשבץ פתור, אך במקום הנקודות השחורות המפרידות מוצגות אותיות המרכיבות אמרה מסוימת. הפותרים צריכים להבדיל את אותיות האמרה מיתר אותיות הפיתרון ולשחזר את האמרה ולשם כך ניתנות להם, כמו בתשבץ המפוצל, הגדרות התשבץ ללא מספור, כל ההגדרות או רק הגדרות המאוזן או רק הגדרות המאונך.  אמרה חבויה מוגשת בהוצאת ענבר בשעשועונים מהסוגים: מגוון, חגיגה, תשבצים בלבד וחגיגה כפולה.

תשבץ מוצפן או תשבץ קוד – בתשבץ מוצפן ניתן פיתרון של תשבץ, כשאותיות הפיתרון מוחלפות במספרים לפי צופן קבוע מראש. לפותר מגישים חלק מהצופן, למשל את שווה הערך של 5 אותיות ומצופה ממנו לשחזר את כל הפיתרון ולגלות את יתרת הצופן. לעתים מוסיפים חידה נוספת על בסיס אותו צופן, אמרה מוצפנת, סופר ויצירה שלו, שחקן סרטים ואחד הסרטים בהם שיחק וכדומה. לעתים משלבים בין תשבץ רגיל ובין חידת הצפנה על ידי כך שמצרפים לתשבץ קטע מוצפן על בסיס מספרי ההגדרות. לאחר שפותרים את התשבצים, יכולים לפענח את הקטע המוצפן בהתבסס על האותיות השוכנות במשבצות, שמספריהן ניתנו בהצפנה. לסוג זה של הצפנה משתמשים בדרך כלל בתשבצי ענק, שם יש מבחר גדול יותר של אותיות במשבצות ממוספרות. בהוצאת ענבר מוגשים תשבצים מוצפנים בשעשועונים מהסוגים: אניגמה, מגוון, חגיגה, תשבצים בלבד וחגיגה כפולה.

תשבץ שלד או תשבץ להרכבה – בתשבץ שלד מקבלים את מסגרת התשבץ ואת כל המילים שאמורות להיות משובצות בפיתרון התשבץ, כשהן ממוינות לפי אורכן ולפי האלפבית של התחלתן. הפותר צריך לשבץ את המילים במסגרת ולשחזר בכך את התשבץ הפתור. בהוצאת ענבר מגישה תשבצים כאלה בשעשועונים מהסוגים: קובץ שלדים, מגוון, חגיגה, תשבצים בלבד וחגיגה כפולה.

 

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

four × 3 =

דילוג לתוכן